Ukens quicktip, uke 13 – En enkel walk-thru tabbe, og hvordan løse den.

Bestemme seg på forhånd for skuddtakt

Siktebilde-1Har du noen gang skutt en stage, hatt en knallfin gjennomføring, også har du kanskje Alpha Mike på 1-2-3+ skiver?

Dette kan skyldes at du under walk-thru på forhånd bestemmer deg for hvordan hver skyteposisjon skal høres. Dette kan gjøre at du faktisk skyter ganske fort, men at siktebildene ikke respekteres nok og du dermed bommer med oppfølgingsskuddet. Hvor skuddet går er for så vidt uvesentlig, men det kan være høyt eller lavt, alt etter hvor mye man møter rekylen etter avfyrt skudd.

 

Ofte kan man se skyttere i en walk-thru se på en presentasjon av skiver, la oss si 3 skiver på 5 meter og med 0.5m mellomrom, lage skytelyder med 0.15sek splittid. Man kan også se det på skiver på litt avstand, for eksempel 15 meter miniskive eller 25 meter classic-skive. Det er meget fristende å falle i denne fellen, at man ønsker at en gjennomføring skal ta X tid fremfor å fokusere på flest mulig Alfa-treff.

Hvordan ordner vi dette?

Jo. Løsningen er egentlig veldig enkel. Ta gjennomføringene med ro, gå igjennom stagen og fokuser heller på antall skritt fra posisjon til posisjon, finn deg siktepunkter for hvor du skal bevege deg, memorer disse og hvordan skivepresentasjonene er i hver skyteposisjon.Kjetil-1

Når du nå står i en skyteposisjon, hold hendene opp mot skive som om du hadde siktet med pistolen. Se for deg siktene i A-sonen, og hvordan hvert siktebilde skal se ut. Istedenfor å tenke en form for «pew», tenk heller «Alfa». Programmér deg selv til å se hvilke siktebilder og hvilke treff du skal ha. Ikke si «Alfaalfa», men konsentrer deg, «Alfa.» «Alfa.» «Transisjon.» «Alfa.» «Alfa.» – du forstår sikkert hvor jeg vil.Kjetil-2Prøv dette på trening, sett opp en stage med en annen skytter, lag gjerne en litenstage til hverandre, og gi hverandre 3 minutter walkthru. Eksperimenter med disse forskjellige walkthru-metodene, men husk at den jeg snakker om antageligvis behøver litt tid før den føles normal, og før du mestrer den.

Ikke glem – å legge inn, og være konsistent på magasinskift i walk-thru. Dette er vel så viktig som å observere alle bevegelsene du må gjøre.

Kjetil-4Kjetil-5

Husk – øvelse gjør mester, og kom deg på banen!

Posted in Quicktips.

Joakim

Joakim er en av initiativtakerne til Hitfactor, og startet Hitfactor i 2014.
Joakim har skutt IPSC siden 2013, og holder seg normalt sett i Production-divisjonen.
Han liker også å hjelpe nye skyttere, så har du noen spørsmål, kontakt han gjerne om det er på banen, facebook eller epost.