Bilde 2_Registering

Reisebrev fra World Shoot XVII, Florida, U.S.A.

World Shoot

Årets World Shoot ble arrangert for 17 gang i Florida, U.S.A., på baneanlegget til Universal Shooting Academy.
World Shoot har blitt arrangert siden 1975 med 30 stager hvor de beste dynamisk skytterne i verden har møttes for å konkurrere. Årets utgave samlet 1342 deltakere fra hele 73 nasjoner. Fordelingen på divisjonene var, 101 i Classic, 385 i Open, 410 i Production, 399 i Standard og 47 i Revolver.

Litt om min skytebakgrunn

Jeg gjennomførte IPSC godkjenningskurs i 2011, men på grunn av jobb og geografisk plassering i landet så fikk jeg ikke skutt noe særlig før i 2013 sesongen. Jeg fikk kun deltatt på et rifle og et pistol stevne rett etter godkjenningskurset. I 2013 deltok jeg SNO og NM Steel Challenge og tre mindre Level 2 stevner. Jeg bestemte meg før årets sesong at jeg skulle satse på skytingen og trene mer samt delta på flere stevner. Sesongens store mål ble naturlig nok World Shoot XVII. Treningsplan ble utformet med utgangspunkt i prestasjonene fra 2013 sesongen. Det har vært en progresjon igjennom hele sesongen, hvor jeg har jobbet med å forbedre teknikk etter teknikk. Jeg har i årets sesong deltatt på alle vintercupens stevner, SNO, Kongsvinger Open, Nordisk Production, DWO NM Production, NM Steel Challenge samt en del mindre Level 1 og Level 2 stevner.

Forberedelser

De praktiske forberedelsene til World Shoot startet allerede i januar med forbundets påmeldingsfrist. Tillatelse for innførelse av våpen til U.S.A. var det neste som måtte søkes om. Skjema måtte sendes inn på faks, mens svaret kom på e-post. Visa og flybestilling sto også på listen over forberedelser. Visa er kun en enkel søknad på internett. Fly bestilte jeg igjennom Lufthansa med mellomlanding i Tyskland både på tur og retur. Jeg gikk sammen med fire andre skyttere og leide et hus som lå ca. 45 minutter unna skytebanen. Det var både sosialt, praktisk og økonomisk.

Registering og utstyrskontroll

Registering og utstyrskontroll ble gjennomført i Lakeland Center. Utenfor senteret ble vi møtt med en lang kø og godt vær. Det var ikke en spesielt god kombinasjon for det viste seg at det tok nesten to timer fra ankomst til vi var inne ved selve utstyrskontrollen. Inne ved kontrollen måtte jeg vise fram pistolen, riggen og magasinene. På pistolen ble avtrekket kontrollert, både dobbel action og singel action. På riggen ble plassering av magasinholdere og plassering av hylster kontrollert. Alt ble tegnet ned på et ark slik at plassering kunne kontrolleres jevnlig på skytebanen.

Kø ved registeringen

Åpningsseremonien

Åpningsseremonien ble avholdt i Lakeland. En liten by omtrent en time unna baneanlegget. Første del av seremonien var en parade igjennom Lakelands gater før vi endte opp ved en innsjø i byen. Her var det satt opp en tribune hvor alle deltakere skulle sitte under neste del av seremonien. Denne delen besto av vannshow med forskjellige underholdningsnumre. Det ble også avholdt en del taler av lokale politikere, Match Directoren og IPSC Presidenten. Seremonien ble avsluttet med fyrverkeri. Åpningsseremonien var en meget bra opplevelse.

 Åpningsseremonien

VM anlegget

VM anlegget lå ca. 45 min unna huset som vi hadde leid. De fleste deltakerne bodde tilsvarende unna anlegget siden anlegget la veldig øde. De dagene hvor skytingen startet 07:30 ble det en tidlig start på dagen for å være klar til brif. Parkeringen var organisert på en meget god måte. Parkeringsplass hadde vi bestilt på nettet i forkant av VM. Vi bestilte på det nærmeste anlegget, det kostet noe mer men det sparte oss for mye tid i ekstra transport, spesielt de dagene hvor skytingen startet tidlig. Fra parkeringen var det organisert en egen transport med tilhengere bak en pick-up. Anlegget var delt inn i fem areas, area 1 til area 5. Hvor hver area besto av 6 stager med en miks av short, medium og long courses. Totalt ca. 100 patroner pr area.

Noen av stagene

Stagene

Hitfactoren på stagene var gjennomgående lave i Production divisjon. Det gjorde at hvert treff som ikke var en Alfa fikk en del å si, men samtidig så var det viktig at gjennomføringstiden ikke ble for lang. Stagene var meget bra laget med tanke på variasjon og utfordringer. Det var mange svingere. Den store utfordringen med svingerne var at de beveget seg som en vindusvisker og måtte derfor skyte på det punktet hvor de hadde størst fart. Ellers så var det en del NO-SHOT, Clam Shell, stål plater, Poppere samt egne sterk og svak hånds stager. Det var ingen mini skiver og ellers få skiver som var skjært mindre. Stagene var designet på en slik måte at man ble tvunget til å skyte fra uvanlige skytestillinger istedenfor å bruke hardcover og utstrakt bruk av NO-SHOT. Stagene var jevnt over utfordrende men meget moro å skyte.

Area 1
Delta på World Shoot?

Alle IPSC skyttere som har tid og tilfredsstillende ferdigheter anbefaler jeg å delta på World Shoot. En Level 5 match består av 30 stager og skytes over flere dager. Det tar omtrent en uke å delta på VM. Stagene er godt planlagte og det er brukt mye tid på å få stagene til å se bra ut i tillegg til å lage de skyteteknisk utfordrende. Det er motiverende å få lov til å skyte med de beste i verden. Rammen rundt World Shoot med åpningseremoni, forseggjorte stager, skyttere fra hele verden og avslutningsseremoni gjør bare opplevelsen enda mer spesiell. Neste World Shoot arrangeres i 2017 i Frankrike, så det er bare å trene fram til da.

 Squad 6

Esp1

DVC

 

 

Posted in Level 5, Matchrapporter.

Espen